Human + Kind is een Iers merk, sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. De all-in-one family remedy zalf beloofd veel. Wat maakt hij allemaal waar?

Human + Kind (ook wel H+K) heeft als doel huidproblemen op een ethische wijze op te lossen. De all-in-one lijn is opgebouwd uit enkel natuurlijke ingrediënten, vrij van parabenen, kleurstoffen, chemicaliën en parfum. Daarnaast worden de producten niet op dieren getest en maken o.a. gebruik van biologische kokosolie, sheabutter en avocado olie. H+K heeft geen keurmerk in het bezit maar het is duidelijk dat zij hun missie voor natuurlijke verzorgingsproducten heel serieus nemen, zo laat hun eigen website campaignagainstchemicals.com zien. De volledige lijn bestaat uit een anti-aging crème, body-oil, dag+nachtcrème en all-in-one family remedy crème, welke ik heb getest. Volgens de verpakking zou de all-in-one family remedy moeten helpen bij de volgende problemen:

• zonverbranding • eczeem/psoriasisgevoelige huid • lichte brandwonden • insectenbeten en -steken • acne • striae en littekens • koortsuitslag en doorligwonden • voetschimmel • broze nagels • jeuk en gevoelige huid na het scheren 

Gelukkig heb ik gedurende de testperiode van 28 dagen niet ál van deze huidirritaties ondervonden maar ik heb het product wel op tal van belangrijke zaken kunnen onderzoeken.

Verpakking & eerste indruk
De verpakking is mooi, verfraaid met sierlijke krullen en diepe kleuren. Bij het openmaken van de tube komt een overheersende (tea tree?) geur je tegemoet. Het ruikt in ieder geval erg ontsmettend en fris. Je moet er van houden. De tube komt in een kartonnen doosje. De informatie wordt weergegeven op een papiertje gevormd om de tube makkelijker uit de doos te halen. Leuk bedacht, het is praktisch en bespaart weer papier.

Onzuiverheden
Bij stress krijg ik snel een onzuivere huid. Ik was dan ook enthousiast te lezen dat dit smeersel hierbij zou helpen. Na drie dagen lijkt mijn huid inderdaad al iets kalmer. De rode plekjes zijn nog wel zichtbaar maar iets lichter van kleur en minder opvallend. Tegen echte oneffenheden (zoals puistjes een mee-eters) doet de crème op de lange termijn helaas echter weinig.

Aftershave/aftersun
De zalf zou ook goed te gebruiken zijn als aftershave en aftersun. Na het scheren prikt de zalf niet. Het verspreidt goed waardoor je niet veel nodig hebt om heel het been te bedekken. Na intrekken voelen de benen zacht aan. Ook als aftersun werkt het spul inderdaad goed. Ik ga slapen met een rood gezicht en een goede laag family remedy en wordt wakker met mijn normale kleur plus een gezonde bronzen blos.

Verkoudheid
Ondanks dat het niet op de verpakking is vermeld, is dit een heel fijn middel voor onder een verkouden neus! Het werkt ontstekingsremmend, vochtinbrengend en door de geur gaat de neus meteen wat losser zitten. Meestal hangen de vellen er bij mij vanaf als ik goed verkouden ben maar dit keer is een klein beetje roodheid het enige wat zichtbaar is. Top!

Nadelen
Het grote nadeel van de all-in-one family remedy is dat de aanbevolen dosering is om drie keer per dag te smeren, ikzelf haal dat met moeite. De enige optie is om het spul mee naar werk te nemen maar dan hangt er eens in de zoveel tijd wel ineens een tea tree walm om mij heen. Pas na zo’n 10 minuten is de zalf genoeg ingetrokken om niet meer te ruiken. Daarnaast zorgt de crème ook voor een lichtje glans waardoor wondjes of oneffenheden juist extra onder de aandacht worden gebracht.

Conclusie
De All-In-One Family Remedy Cream kost €22,95 voor 75ml. Dit is niet duur, zo zegt het merk zelf, omdat je één product hebt waar je normaal allerlei verschillende smeersels voor zou moeten kopen. Hier hebben ze een punt. Als je je echter aan de aanbevolen hoeveelheid houdt, ga je redelijk snel door een tube heen (zéker als je met de hele family het spul gebruikt) en dan is het wel weer aan de prijzige kant. Al met al is dit een goede EHBO crème voor in en om het huis. Het is geen wonderzalf maar op de problemen die het product zegt te behandelen heeft de crème inderdaad een positief effect. Alle producten van dit merk zijn te koop bij WAAR winkels in Nederland en via de eigen webshop.

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee