RS Natural Cosmetics is een natuurlijke verzorgingslijn van Nederlandse bodem. De eerste collectie staat bekend als de Bedouin Beauty lijn. Fair Fashionista neemt het merk onder de loep.

Geïnspireerd door haar reizen naar verre oorden en de natuurlijke krachtbronnen die zij daar tegenkomt, heeft Rieneke Steeghs haar natuurlijke cosmeticalijn opgezet. Inmiddels is de in Nederland geproduceerde, natuurlijke verzorgingslijn al twee jaar op de markt. Elk product vertelt zijn eigen verhaal en bevat zeer hoge concentraties bijzondere en werkzame oliën, plantextracten, boters en wassen. Deze ingrediënten zijn voor een groot deel biologisch, eco/milieu gecertificeerd of wild geteeld. Op de website kun je per ingrediënt een beschrijving lezen, ontdekken welke eigenschappen het bezit en in welke producten je dit ingrediënt terug kunt vinden. Een hele transparante en leerzame werkwijze! Naast dat de producten inhoudelijk goed zijn, zijn ze qua uiterlijk ook erg fijn. De potjes zijn gemaakt van zwart glas. Dit beschermd tegen uv straling maar geeft ook een mooi, strak en chique uiterlijk. Plus, het glas is zeer stevig (zo merk ik als ik een potje op mijn tegelvloer in de badkamer laat vallen). De volledige Bedouin Beauty lijn beslaat zeep, serum, gezichtscrème en meer. Fair Fashionista probeerde de scrub en het masker uit en kreeg ook nog eens een voorproefje van de te komen bodylotion.

Scrub 100ml: €20,50 // 15ml: €4,50
De scrub heeft een diepe geur met kruidige tonen en frisse hint van mandarijnen. De scrub is heel licht en zacht waardoor je hem bijna niet voelt. Het voelt meer als een mini-massage dan een scrub maar door deze zachtheid is de srcub ook op het gezicht te gebruiken, dat is fijn. Door de subtiele korrel was ik in eerste instantie sceptisch of de scrub wel op het lichaam zou werken maar het werkt! Zelfs de knieën maakt dit product zachter (wel eerst ontharen voor optimale gladheid).

Tip: gebruik je deze scrub in bad, zorg dan dat je huid bij het aanbrengen niet té vochtig is, dan dunt de scrub erg uit en kan het niet volledig meer zijn werk doen.

Masker 140gr: €22,50 // 12gr: €3,50
Het lava & spices masker droogt op en wordt hard maar gaat niet trekken. Dit geld zowel in de droge lucht als boven een dampend bad. Bij gebruik in bad is het makkelijk af te spoelen door grote hoeveelheden water over het hoofd te scheppen. Buiten het bad en boven de wasbak is dit toch iets moeilijker en onhandiger. Ik heb gebruik gemaakt van mijn handen waarschijnlijk is een schoonmaakdoekje in dit geval iets sneller en praktischer. Het afmeten is in het begin lastig maar als je de verhoudingen goed hebt, blijft het masker goed zitten op het gezicht. Je kunt dus gerust iets anders gaan doen en zult niet gaan ‘lekken’.

Tip: begin heel klein. De eerste twee keer dacht ik genoeg voor mijn gezicht te mixen en eindigde met een hoeveelheid voor zowel mijn gezicht als decolleté. Ook dit gedeelte is fijn om te doen maar als dit niet in de planing stond, is het zonde om de rest weg te moeten gooien.

Tip: heb je toch teveel gemixt, gooi het goedje dan weg. Ja, het is zonde maar ik garandeer je: je kunt het al gemixt niet bewaren want dit gaat schimmelen!

Van links naar rechts: masker, scrub en bodylotion

Los van elkaar werken deze producten prima op zichzelf. Gecombineerd echter, zo heb ik ervaren, werken zij nog stukken beter. Het optimale resultaat en de meest zachte huid ontstaat wanneer deze twee producten vervolgd worden met de bodylotion. Nu nog niet uit maar Fair Fashionista ontving vast een preview:

Bodylotion
De bodylotion ruikt herkenbaar, compleet in lijn met de andere producten uit de Bedouin Beauty lijn. Een mysterieuze kruidige ondertoon met een frisse geur. De crème heeft de perfecte vloeibaar/vast balans waardoor deze heerlijk smeert. De zalf verspreid goed waardoor niet veel nodig is en trekt snel in. Na het intrekken wordt de geur ook meteen een stuk subtieler, nog wel aanwezig maar niet zo heftig als de geur van de crème zelf. De crème laat je huid achter met een subtiele, natuurlijke zachtheid die ook uren laten nog is te voelen. De bodylotion wordt verwacht in mei of juni.

 

Wil je zelf kennis maken met deze fijne producten? Via de website kun je een probeer-/reisset bestellen. Voor maar €25,- ontvang je een serum, dag & nachtcrème, de scrub en het masker. Voor meer achtergrond informatie kijk je op de pagina ‘ons verhaal‘ op de officiële website.

 

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!

Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee