Micheal Kors en Halle Berry maken horloge voor het goede doel.

Beroemde ontwerper Micheal Kors en actrice Halle Berry bundelen hun krachten en maken een horloge dat aandacht vraagt voor voedselproblematiek in de wereld. Het horloge is onderdeel van Kors’ “Watch Hunger Stop” campagne. In samenwerking met de United Nations World Food Program¬†zullen van elk verkocht horloge 100 maaltijden verschaft worden aan vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden.

Hoewel het geweldig is dat deze beroemdheden zich inzetten voor voedselzekerheid in ontwikkelingslanden en hierbij samenwerken met de Verenigde Naties, kan een kanttekening bij het horloge geplaatst worden. Onduidelijk is namelijk hoe duurzaam de materialen zijn die gebruikt worden en hoe de¬†arbeidsomstandigheden¬†van de producenten zijn. Als je bedenkt dat 11% van de totale prijs naar het verschaffen van voedsel gaat, rijst de vraag wat er met de rest van het geld gebeurd. Desalniettemin, lijkt Kors gepassioneerd te zijn over het probleem, zo is te zien in onderstaande filmpje. Pas tegen het einde van de lente zullen de horloges te koop zijn maar nu kun je al en exemplaar pre-orderen via Micheal Kors’ website.