Vandaag is het Wereld Waterdag. Een goed moment om onze favoriete waterflessen op een rijtje te zetten.

Een dag speciaal gewijd aan water – waarom? Dagelijks sterven er mensen door een gebrek aan schoon drinkwater of sanitaire voorzieningen. In 1992 heeft de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag. Elk lid van de Verenigde Naties heeft toegezegd het brede publiek te informeren over de mondiale wereldproblematiek. Elk jaar wordt deze dag verbonden aan een thema.

In Nederland hebben wij het geluk ruime toegang te hebben toch schoon drinkwater. Dit geniet dan ook onze voorkeur ten opzichte van water uit plasticflesjes. Hieronder een overzicht van onze favoriete draagbare drinkvoorzieningen.

My Eco Drinking Can €19,90 // 280 ml
Grappig en speels ontwerp. Dit ‘blikje‘ is gemaakt van maiszetmeel. Je maakt het blikje net zo open als een normaal blikje maar deze is vervolgens weer herbruikbaar. Houdt je drankje goed koud, kan in de vaatwasser en past in een koffiehouder. Te koop bij Bottlelicious.

De dopper €12,50 // 500 ml
De dopper is een multifunctioneel flesje met een strak design, beschikbaar in verschillende kleuren. Vrij van schadelijke stoffen die in veel andere flesjes voorkomen en handig te gebruiken als glas (ideaal voor in wijntje in het park bij mooi weer).

KRNWTR €13,95 // 0,35 liter
Koop de je een KRNWTR fles dan maak je een statement: minder plasticflesjes meer kraanwater! De bedenkers van dit concept storen zich aan de hoeveelheid wegwerpflessen en zijn een tegenbeweging gestart  Het klassieke ontwerp is uitgerust met 2 doppen: een schroefdop en een sportdop.


http://www.youtube.com/watch?v=1GAKneZExco
Join the Pipe €17,55 // 0,5 liter
Join the Pipe is niet zomaar een fles, het is een concept. De fles in de vorm van een waterleiding vertegenwoordigd de wens om een eerlijkere verdeling van schon drinkwater in de wereld. Bij de aanschaf van een fles van Join the Pipe steun je de aanleg van waterleidingen aan de andere kant van de wereld. Door middel van een stikker onder de fles kun je checken waar deze waterbrond zich bevindt.


http://www.youtube.com/watch?v=l5KaHHwh8iw
Meer informatie over Wereld Waterdag vind je op de officiele website. Heel veel verschillende flesjes, waaronder de bovenstaanden, vind je bij Bottlelicious.