Gister, zondag 7 april, vond de streekmarkt plaats in de Twijnstraat Utrecht.

Op deze zonovergoten zondagmiddag konden de weersomstandigheden niet gunstiger zijn voor deze gezellige markt. Op de markt kon je terecht voor een variëteit aan etenswaren. Kleurrijke kramen vol groenten, fruit, kaas, jam en vlees vulden de Twijnstraat. Het fijne aan streekproducten is dat zij minder afstand hoeven af te leggen en dus minder C02 uitstoot veroorzaken (ook wel eens voedselkilometers genoemd). Opvallend was de hoeveelheid voedselboxen die dit keer aangeboden werden, door o.a. BeeBox, DeStreekbox en Hello Fresh. Dit zijn pakketten met verse producten, aan huis afgegeven, direct van de boer naar de consument.

Naast het bovengenoemde eten, en drinken als de Leckere of de BioWijnclub, waren ook nonfood-stands aanwezig. T-Tas verkocht unieke handgemaakte tassen en ook RS Natural Cosmetics was aanwezig, een natuurlijke verzorgingslijn met fijne voedende producten voor de huid en een mooi verhaal erachter.

Dit is enkel een greep van de vele stands die maandelijks in de Twijnstraat te vinden zijn, de deelnemers verschillen elke keer. De streekmarkt is elke eerste zondag van de maand tussen 11 en 18 uur. Meer informatie vind je op destreekmarkt.nl