BsaB’s Coconut Soy Wax Cande is gemaakt van echte kokosnoten. Op en top duurzaam en per stuk uniek. Er zijn wel twintig geuren verkrijgbaar, in deze review keken we, heel toepasselijk, naar de geur ‘coconut’.

De kaars kost €14,95 en brandt zo’n 40 tot 45 uur. Gezien je de kaars zelf op de standaard moet zetten, moet je goed in de gaten houden dat de kaars recht komt te staan. Een andere mogelijkheid is om de kaars in een bak met water te laten drijven waarbij een redelijk goede balans wordt bewaard. De kokoslucht is al te ruiken door de verpakking heen (die overigens ook zeer milieuvriendelijk is: van gerecycled papier en bedrukt met soja inkt). Heerlijk fris, zoet en tropisch.

De kaars is makkelijk aan te steken. De lont is vrij van lood, chemicaliën en bleekmiddel. Uiteindelijk brandt de kaars helemaal op waardoor de kokosnoot opnieuw te gebruiken is, bijvoorbeeld als plantenbakje. Ook kun je de kokosnoot, met behulp van de Refill Kit, opnieuw vullen en weer als kaars gebruiken. Deze kit bestaat uit drie lonten en 250 gram sojawas, waarmee deze goed is voor zo’n drie vullingen. De prijs varieert per geur, voor de kokosnoot betaal je €12,90.

Waarom soja?
Sojakaarsen produceren minder roet dan parrafinekaarsen en zijn dus beter voor de longen. Plus, kaarsen van soja branden helemaal op waardoor de kaars langer mee gaat en de houder opnieuw te gebruiken is. Naast dat het goed is voor de gebruiker, is soja ook heel goed voor het milieu. De sojawas, bestaande uit sojabonen, is een jaarlijks vernieuwde grondstof die biologisch afbreekbaar, vrij van chemicaliën en milieuvriendelijk is. Alle BsaB sojawas is afkomstig van hernieuwbare bronnen en gecertificeerd.

Over BsaB
BsaB produceert sinds 2006 natuurlijke kaarsen die worden vervaardigd met behulp van gepatenteerde natuurlijke processen en natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zorgt zij voor werkgelegenheid in gebieden met weinig economische welvaart. Naast deze kokoskaars heeft BsaB ook kaarsen van gerecyclede flessen of bamboe, olie diffusers en veel meer!

Conclusie
Aan alle aspecten van duurzaamheid is gedacht, van werkgelegenheid tot de natuur, van papierbesparing tot herbruikbaarheid-waarde. Dit alles doet niets af aan de kwaliteit van de kaars. Een heerlijke zachte geur en voldoende licht. Ik ben fan, volgende keer ga ik voor de vanille variant!

Meer informatie of bestellen? Bezoek de website van BsaB

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee