Afgelopen weekend, 8, 9 en 10 maart, vond de allereerste Webshhop Till You Drop beurs plaats in Utrecht. Ook een aantal eerlijke merken waren vertegenwoordigd.

Het thema van dit jaar was New York. De met felroze versierde zaal zag er erg gezellig uit. De beurs was goed bezocht maar niet té druk waardoor een gesprek met kraam-medewerker makkelijk was. In allerlei categorieën kon er gewinkeld worden. Van kleding tot sieraden, cosmetica, schoenen of ontharingsproducten. En de meeste dan ook nog eens met een speciale beurs-korting. Zo’n 140 webwinkels vulden de Jaarbeurs. Er glinsterde van allerlei moois waardoor we bijna niet wisten waar te kijken.
Helaas bestond het overgrote deel uit niet-eerlijke producten. Met wat voorresearch konden we echter twee kramen opsporen waar wel duurzame producten te vinden waren: BeterLeven en PrettySkin. BeterLeven verkoopt woon-accessoires (zoals kussens, manden en handdoeken), mode-accessoires (zoals tassen, sieraden en sjaals), verzorgingsproducten (van o.a. de merken Savon de Marseille en Thémis), babyspullen en boeken. De webshop bestaat al twee jaar maar wij hadden er voorheen nog niet van gehoord. Gek, gezien de webshop vol staat met leuke spullen. Daarnaast was PrettySkin aanwezig op de beurs. PrettySkin biedt parabeen-vrije cosmetica die niet getest zijn op dieren en waarvan de ingrediënten eerlijk en natuurlijk zijn (wat hier precies mee bedoeld wordt is echter lastig te achterhalen vanaf de website)
Binnenkort zal informatie volgen over een nieuwe editie van de beurs, houdt daarvoor de officiële website van Shop Till You Drop in de gaten. Wij hopen dat er dan íets meer duurzame en eerlijke producten aanwezig zullen zijn.