Vandaag is het internationale vrouwendag. Shop voor meer gelijke kansen!

Elk jaar vindt op acht maart de internationale vrouwendag plaats. Per land kan de invalshoek van deze dag verschillen. Sommigen benadrukken de ongelijkheid die blijf bestaan tussen mannen en vrouwen, anderen geven blijk van waardering voor bijzondere vrouwen in hun leven. Fair Fashionista wil benadrukken dat niet alle vrouwen in de wereld gelijke kansen en rechten ontvangen maar met jouw aankoop kun je vrouwen in andere landen helpen. Hier drie tips ter inspiratie:

Zachte Fair Trade sjaal van wol en zijde uit Pakistan. Deze sjaal van Counting Flowers is gemaakt door de vrouwen van Habitat Integrated Pakistan (HIP), een non-profit Fair Trade organisatie in Lahore, Pakistan. HIP streeft ernaar om het welzijn van met name Pakistaanse zigeunervrouwen te vergroten

Tulsi Crafts deken van katoenen sari’s. Deze deken is gemaakt in Bangladesh, door een organisatie die eerlijk werk genereert voor vrouwen. Deze vrouwen kunnen hierdoor op een waardevolle en eerlijke manier in het hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin voorzien. Op deze manier lopen ze niet (weer) het risico slachtoffer te worden van mensenhandel.

Manden gemaakt van Kaisagras. Gemaakt door Dhaka Handicrafts voor Fair Trade Originals. Dhaka Handicrafts werkt aan economische en sociale ontwikkeling op het platteland van Bangladesh. Daarbij richt de organisatie zich voornamelijk op vrouwen, die met het werk en de bijbehorende trainingen een inkomen en meer zelfstandigheid verwerven.