Afgelopen weekend, twee en drie maart, vond voor de twaalfde keer de echt waar Bazaar plaats in Utrecht.

Op deze binnenmarkt aan de Oudegracht te Utrecht staan allerlei ondernemers die op een bepaalde manier bijdragen aan een betere wereld. Zo’n vijftien organisaties stelde hun waar ten toon waaronder MVDGOUW, Dweezilfriends en Damn Good Soap. Een ontroerend verhaal komt van Glocal Presents, dat onder andere sieraden verkoopt gemaakt door gehandicapte vrouwen in Kania. Door hun beperking kunnen zij moeilijk een baan vinden. Het maken van sieraden voorziet hen van een inkomen. Zowel de kralen als de sieraden maken zij zelf op basis van hun eigen ontwerpen. Ook RS Natural Cosmetics heeft een mooi verhaal. Oprichtster Rieneke heeft veel gereisd en op haar reizen is ze in aanraking gekomen met verschillende ingrediënten die allen hele goede natuurlijke eigenschappen bezitten. Hieruit is haar inspiratie voor de natuurlijke verzorgingslijn gekomen. Ze heeft goede banden met de leveranciers van de ingrediënten en werkt veel met Fairtrade of Ecologisch gecertificeerde producten. Na het testen van de verschillende spullen voelde onze handen heerlijk zacht aan!

Over het algemeen worden de markten al goed bezocht maar dit keer was de opkomst nog groter dan normaal door de kledingruil die werd georganiseerd door Little Green Dress. Zonder puntensysteem maar op goed vertrouwen leverde je een aantal kledingstukken in en mocht je het zelfde aantal kledingstukken uitzoeken in één van de rekken. Doordat er continu nieuwe mensen binnenkwamen, vernieuwde de keus regelmatig. Na een paar keer de markt over te struinen en langs de ‘boetiek’ te gaan, waren ook wij zeer geslaagd.

Meer info
Meer over de Echt Waar Bazaar
Een complete lijst met deelnemers van afgelopen weekend