Het boek Mode voor Morgen door Lynsey Dubbeld, schetst een beeld van het groene gehalte van Nederland. De focus op Nederland is fijn, dit maakt concepten concreet en tastbaar. Volgens de schrijfster speelt Nederland een meer dan bescheiden rol in de duurzame kleding industrie en aan het eind van het boek wil ik dit ook zeker geloven.

Duurzaamheid wordt in brede zin uitgelegd. Van ecologische stoffen, mensen- of dierenrechten tot tweedehands. In sommige gevallen kan dit tot verwarring leiden. Zo valt de naam van winkelconcern C&A dusdanig veel dat ik bijna denk dat ik al mijn kleding net zo goed hier kan kopen maar dat is toch niet zo? Desalniettemin is de informatie zeer toereikend en duidelijk gepresenteerd. De schrijfster hanteert een fijne afwisseling van quotes en feiten die vloeiend in elkaar overlopen. De hoofdstukken zijn duidelijk opgedeeld en worden prettig afgewisseld met korte kaders en tips. Zelfs als je al een en ander van duurzame mode weet kun je veel leren door dit boek, al zijn het alleen al nieuwe termen als eco warrior, social fashion, carbonista fashionista of felgood mode (en nee de definities hiervan verklap ik natuurlijk niet).

Het is meteen duidelijk dat goed na is gedacht over de duurzaamheid van het drukproces. Het duurzame lettertype en de papiersoort vallen meteen op. Achterin het boek valt nog meer verantwoording te lezen over het productieproces. Ook hier worden verschillende aspecten van duurzaamheid meegenomen. De dedicatie van de schrijfster is mooi om te zien.

Lynsey Dubbeld (Vlaardingen, 1975) schrijft, na onvervulde dromen van een carrière als ontwerper, sinds 2005 over mode en legt daarbij sinds 2009 de focus op duurzame mode. In het verleden heeft zij al vele artikelen en columns voortgebracht die ophaar website te vinden zijn.

Geinteresseerd? Het boek is online te bestellen.
Titel: Mode voor Morgen
Auteur: Lynsey Dubbeld
Prijs: € 29,95
Uitgeverij:
ISBN: 978-94-91499-04-3

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!

Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee