Justnuts is vrij te vertalen met ‘gewoon gek’ of ‘alleen maar noten’. Een toepasselijke naam.Paranuts & raisins
De verpakking is speels en fris en de inhoud bestaat, precies zoals de naam doet vermoeden, puur uit noten en gedroogde vruchten, in dit geval paranoten en rozijnen. Beide ingrediënten zijn van biologische oorsprong en de paranoten daarnaast ook nog Fair Trade gecertificeerd. De verpakking is van FSC karton en het zakje waar de noten in zitten van composteerbaar ‘plastic’ en mag in de biobak. Heel duurzaam dus allemaal maar hoe smaakt dat dan?Zowel de noten als de rozijnen zijn heel vol van smaak. De noten zijn knapperig, de rozijnen zacht en zoet, een heerlijke combinatie. In verhouding zijn er veel meer rozijnen dan noten waardoor het zakje niet heel vullend is maar voor een gezonde snack is het wel heel lekker. En met €1,69 geen grote aanslag op je portemonnee.

Justnuts
Naast deze smaak komen de doosjes in drie andere combinaties, altijd dertig gram noten en dertig gram gedroogd fruit, bijvoorbeeld cashewnoot en cranberry. Ook hebben ze drie soorten repen die bestaan uit een combinatie van fruit, noten en granen. Het idee voor justnuts is ontstaan in de kantine van oprichter Erik. Snoep en suikergoed, in de automaat op Erik’s werk was het altijd sinterklaas. Justnuts introduceert een lekkere én gezonde snack. Het bedrijf weet precies waar de ingrediënten vaandaan komen en werkt alleen met biologische producten. Het fruit proberen zij van zo dicht bij mogelijk te halen, dit kan niet altijd dus bij ontwikkelingslanden kiezen zij zo veel mogelijk Fair Trade producten. Is Fair Trade niet mogelijk dan hebben zij hun eigen voorwaarden wat betreft arbeidsomstandigheden zoals werktijden, vakantie en veiligheid.

Justnuts is onder andere te koop bij de ah XL, EkoPlaza en de Groene Winkel. Zie voor meer verkoop adressen de officiële site. Daar kun je ook terecht bij de webshop om grootverpakkingen te bestellen.

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!

Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee