In deze tijd van bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en integratie is het niet altijd makkelijk een baan te vinden. FF zet daarom een aantal fijne vacaturesites op een rij. 

OneWorld
Verreweg de meest bekende en grootste op het gebied van ontwikkelingssamenwerking is de vacature pagina van OneWorld. Je vindt hier betaalde functies, stages en vrijwilligerswerk over de hele wereld. Overzichtelijke lay-out en handige zoekmachine. Ook handig: like OneWorld op facebook en je ontvangt de meest recente vacatures op je startpagina.

DuurzameVacaturebank
Duurzamheid wordt hier ruim opgevat want je kunt ook vacatures vinden op het gebied van ontwkkelingswerking of bijvoorbeeld Artsen Zonder Grenzen. Je vindt vacatures voor stageplaatsen en betaalde banen op allerlei niveaus. Posities bevinden zich op allerlei plekken op de wereld. Handige zoekfunctie waarmee je kunt filteren op een term, plaats of functie.

ECO-job
Eco-job is een bemiddelingsbureau voor personeel in de milieusector. Een website vol met vacatures, banen & personeel op het gebied van milieu, milieuhandhaving, water, bodem & ecologie Hun doel: een bijdrage leveren aan de groei en flexibiliteit van organisaties en de loopbaan van milieuspecialisten. De vacatures zijn vaak redelijk gespecialiseerd op een bepaalde kennis of kunde.

Fondsen.org
Hier vind je vacatures bij verschillende goede doelen in Nederland. Dit kunnen ontwikkelingsorganisaties zijn maar bijvoorbeeld ook het Astma Fonds of Tuberculosefonds.  Gevarieerd aanbod aan soorten functies van laag- tot hoogopgeleid, weinig tot veel ervaring.

Groentjes
Hét bemiddelingsbureau voor starters en net-afgestudeerden. Veel vacatures worden overgenomen van andere websites maar toch een goede site om in de gaten te houden gezien het vooral als starter moeilijk is de arbeidsmarkt te betreden.

Uitgelichte afbeelding is afkomstig van de National Library of Ireland via flickr