Zonder pijn, zonder ethisch schuldgevoel je haar verwijderen tot een baby-zachte huid. Dat belooft Sabi en haalt zij bijna.

Zoals een eerste test hoort, volg ik de instructies op de vepakking heel nauw. Na ongeveer 7-10 minuten haal ik de creme met een stukje tissue weg en warempel, mijn haar laat heel gemakkelijk los en dat zonder pijn! ‘Dit kan niet natuurlijk zijn!’ denk ik meteen en grijp naar de verpakking: ‘balanced by nature’ lees ik. Aha, niet helemaal natuurlijk dus. Hoe zit dat?

Het product zou uit 93% uit natuurlijke ingrediënten bestaan maar wat dat precies betekent is mij nog een raadsel. Ik herken absoluut niet alle ingediend op de verpakking. Wat is Calcium Thioglycolate bijvoorbeeld? Of Sodium Hydroxymethylglycinate? Dit zou een natuurlijk conserveringsmiddel zijn, mijn in mijn oren klinkt het niet heel natuurlijk. Wat altijd vragen oproept. Maar qua ontharingscrèmes die momenteel op de markt zijn is het wel degelijk de meest ecologische en qua gebruik erg fijn.

Sabi Hair Removal

De eerste keer laat meteen al het grootste deel van de haren los en laat het de huid heel zacht achter. Toch blijven een paar harde stoppels staan dus de volgende keer ga ik voor een langere tijd. Na een paar keer proberen blijkt toch dat de maximale intrek tijd van 12 minuten echt wel nodig is voor het beste resultaat. Naast de intrek tijd is ook de tijd dat de haren wegblijven niet helemaal accuraat: zeven dagen is wat de verpakking mij belooft. In werkelijkheid komen de eerste haartjes na drie dagen al door. De ‘Hair Growth Delayer Cream‘ zou dit proces vertraging, op zich ben ik wel geïnteresseerd om dit uit te testten maar de dan beloofde 21 dagen geloof ik niet echt!

Sabi Hair Removal

Korst samengevat heeft het de volgende voor- en nadelen:

Voordelen:
– Pijnloos, absoluut
– Redelijk snel gedaan (12 minuten intrekken, ongeveer 7 minuten afspoelen)
– Heel zachte huid na afloop

Nadelen:
– Na drie dagen toch wat haargroei
– Lastig afspoelen (tip: gebruik een scrubhandschoen hierbij)
– Ingroeiende haartjes

De tube is goed voor ongeveer 10 keer bikinilijn of iets minder keer de onderbenen, afhankelijk van de hoeveelheid haar en verdeling van lichaamsdelen. Voor 15,99 o.a. te koop bij Shizo.

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten.
We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet