Salt of the earth beweert 24 uur bescherming, bevat enkel natuurlijke ingrediënten, is niet op dieren getest en komt in een handige travel verpakking. Test: blijf ik inderdaad zweetloos na een presentatie, sportles of lange reisdag?

Natural Travel Deodorant Salt of the EarthDe deodorant van Salt of the Eath is gemaakt van enkel natuurlijke stoffen (hoofd ingrediënt is Potassium Alum). Het is vrij van vele ongeliefde ingrediënten zoals Aluminium, parabenen, alcohol en dierlijke ingrediënten. Doordat de deo geurloos is kan deze perfect gecombineerd worden met je favoriete bodylotion of parfum. Alle varianten deodorant zijn vertegenwoordigd: spray, stick en reisformaat, die Fair Fashionista testte. Naast deodorant heeft Chrystal Springs o.a. huidverzorgingsproducten en kaarsen. Op de website worden de woorden natuurlijk en diervriendelijk dik onderstreept maar nergens is een referentie te vinden naar een derde onafhankelijke partij die hier bevestiging over geeft (oftewel, een keurmerk), dit maakt mij toch altijd wat achterdochtig. Maar veel alternatieven zijn er niet dus laten we deze onder de loep nemen.

De deodorant is geurloos, een lichte zoute tint is te detecteren. Het is een solide product, heel handig met reizen (hoeft niet apart door de security check) maar moet daardoor wel op een vochtige huid aangebracht worden om te werken. Een stuk of zes keer heen en weer bewegen is toch wel aan te raden om goede dekken te krijgen.

Tip: breng de deodorant direct na het douchen aan of maak de stick zelf vochtig. Breng niet aan op huid die vochtig is van zweten, dit laat zweet achter op de stick wat onaangenaam kan gaan ruiken.

1. Presentatie
Vlak voor de presentatie blijkt dat het beeld heel anders weergegeven wordt op het tv scherm dan op mijn laptop. Stress! De minuten tellen af en snel probeer ik samen met de techniek afdeling een oplossing te vinden. Terwijl de bezoekers al binnen druppelen, lijkt het probleem opgelost. Gedurende de presentatie neemt mijn spanning niet af, een check na afloopt, ben ik nog droog? Nou, echt niet! Gelukkig maak ik geen grote arm bewegingen tijden de presentatie want charmant is het resultaat niet. Qua geur valt het gelukkig wel mee en lijkt de deodorant zijn werk te hebben gedaan.

2. Sporten
Na een uur krachttraining, waarin mijn rug duidelijk vochtig aanvoelt, lijken mijn oksels geheel droog gebleven. Het materiaal is dan ook meer geschikt voor zweten dan mijn hippe shirtje tijdens de presentatie, maar toch, goed resultaat. Op mijn zwarte shirt is ook geen één witte streep te bekennen, zoals de deodorant belooft.

Salt of the Earth Deodorant

3. Een lange reisdag
Het meisje van de receptie in mijn hotel in Londen raadt mij aan om de bus te nemen. De metro is ontzettend druk rond dit tijdstip dus fijner om die nu te vermijden. Goed, met mijn koffer en reistas stap ik de bus in, die in de file komt te staan. Ik heb twee en een half uur ingecalculeerd voor deze reis maar gezien we praktisch vast staan begint paniek op te komen. Na bijna een uur zijn we nog geeneens halverwege en roept te buschauffeur om dat de bus niet verder zal gaan in verband met vertraging door een ongeluk. Daar sta je dan ineens midden in Londen op straat. Gelukkig is de metro dichtbij en weet ik uiteindelijk het vliegtuig te halen. Genoeg stress, genoeg zweet. Geen deodorant die daar tegenop kan denk ik. De plekken op mijn shirt vallen mee maar ik heb toch echt wel het gevoel dat ik een lange warme douche kan gebruiken.

4. Alledaags gebruik
Voor mij zijn bovenstaande scenario’s deel van mijn allerdaagse leven maar voor jou misschien niet. Hoe functioneert de deodorant op een rustige dag? Wel ok. Tijdens het aanbrengen komt er geen geur vrij maar gedurende dag ruik ik toch af en toe een zure/zoute lucht (what’s in a name). Ik weet niet of het van mij komt of van de deodorant maar echt prettig voel ik mij er niet bij. Twee tips, mocht jou dit ook overkomen: a. bovenkant van de deo-steen afspoelen (er kan oud zweet aan zijn blijven plakken) of b. nadat een zoutlaagje heeft kunnen vormen over je huid, spuit je hier je favoriete parfum of deodorant met geur overheen.

Producten van Crystal Springs zijn o.a. te koop bij de online drogist en Shizo.nl De travel deodorant kost €5,95 en is enkel te koop bij Shizo.nl.

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten.
We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet