Bij het woord serum, denk ik meteen aan een soort alleshelend smeersel. Of het alles kan helen weet ik niet, maar deze olie is in ieder geval voor heel veel dingen goed!

RS Natural Consmetics
Geïnspireerd door haar reizen naar verre oorden en de natuurlijke krachtbronnen die zij daar tegenkomt, heeft Rieneke Steeghs haar natuurlijke cosmeticalijn opgezet. Inmiddels is de in Nederland geproduceerde, natuurlijke verzorgingslijn al twee jaar op de markt. Elk product vertelt zijn eigen verhaal en bevat zeer hoge concentraties bijzondere en werkzame oliën, plantextracten, boters en wassen. Deze ingrediënten zijn voor een groot deel biologisch/ecologisch gecertificeerd of wild geteeld. Op de website kun je per ingrediënt een beschrijving lezen, ontdekken welke eigenschappen het bezit en in welke producten je dit ingrediënt terug kunt vinden. Een hele transparante en leerzame werkwijze! Naast dat de producten inhoudelijk goed zijn, zijn ze qua uiterlijk ook erg fijn. De potjes zijn gemaakt van zwart glas. Dit beschermd tegen uv straling maar geeft ook een mooi, strak en chique uiterlijk. Plus, het glas is zeer stevig (zo merk ik als ik een potje op mijn tegelvloer in de badkamer laat vallen). De volledige Bedouin Beauty lijn beslaat zeep, serum, gezichtscrème en meer. Eerder verscheen op FF al een review over RS Natural Cosmetics, dit keer staat de deep smoothing oil serum in de sportlight. Op de verpakking van het flesje (20ml à € 21,50) staan al een aantal manieren waarop het serum te gebruiken is maar in gesprek met eigenaresse, Rieneke Steeghs, heb ik nog meer tips gekregen. Ik neem een aantal weken de tijd om deze olie op verschillende manier voor verschillende ‘problemen’ uit te testen.

Deep smoothing oil serum
Volgens de verpakking is de olie goed voor huid, haar en lichaam. Het heeft een heilzame werking en werkt op zowel de droge- als vette huid. Biedt hulp bij een geïrriteerde of acne huis, ruwe plekjes of eczeem. Deze goede eigenschappen heeft de olie te danken aan de ingrediënten arganolie, jojoba olie, extract van sojaboon, zonnebloem en wortel.

Haar
Als eerste kan de olie voor het haar gebruikt worden. Droge punten worden glad en zacht. Voor mijn krullende haar is dit een uitkomst, het pluist er vaak op los maar ik wil niet te veel chemische middelen gebruiken om ze in toom te houden. Het serum zorgt er inderdaad voor dat mijn haar minder pluist en meer glanst. Bijkomend nadeel is dat het er ook voor zorgt dat ik mijn haar een dag eerder moet wassen, gezien het er sneller vet uit gaat zien. Tja, het is het één of het ander denk ik.

Ook als haarmasker werkt het goed, de olie trekt redelijk snel in. Maar het duurt wel lang voordat ik alle droge plekken gedekt heb en dit kost redelijk wat knijpjes uit de fles (maargoed mijn krullen zijn dan ook erg droog – droger dan een gemiddelde haardos denk ik).

Gezicht
Als masker: ik doe ongeveer 3 druppels bij het lava & spices masker. Door het toevoegen van de olie droogt het masker nog wel goed op maar trekt de huid iets minder. Daarnaast spoelt het  masker na afloop een stuk sneller en makkelijker af.

Als gezichtscrème: tijdens het opsmeren voel ik dat mijn wangen best wel droog en grof aanvoelen, ik ben benieuwd of dit morgen anders is. Het serum is zowel alleen als in combinatie met de conditioning face cream te gebruiken. Op de verpakking staat niet of ik de olie eerst moet laten intrekken alvorens de gezichtscrème op te smeren dus ik smeer maar meteen door. Door de olie is de gezichtscrème nog net iets makkelijk over het gezicht te verdelen dan normaal. De volgende dag is mijn huid inderdaad heerlijk zacht geworden en lijkt zelfs te stralen (of zou dit te maken hebben met het kwartiertje in de zon gister?). Hoe dan ook, ik ben blij met het resultaat. Een paar dagen later probeer ik het serum zonder de gezichtscrème. Ook nu straalt mijn huid de dag er na maar voelt net iets minder zacht dan in combinatie met de crème.

Overige lichaamsdelen
Het is een redelijk vette olie dus wanneer je het op de nagelriemen gebruikt, is het beter om even te wachten alvorens dingen aan te raken. Misschien beter om dit voor het slapen te doen. Ook voor de teennagels kan dit een fijne zijn voor gezonde, velletjes-loze nagels. Werkt ook heel goed om ruwe plekken, zoals ellebogen, zachter te maken. Ook op wondjes en korstjes heb ik het geprobeerd. Ondanks dat deze iets zachter worden na het opbrengen van de olie, denk ik dat het serum daar in eerste instantie niet voor bedoeld is.

Na het testen van het serum en eerder ook andere RS Natural Cosmetics producten, begint mij badkamer inmiddels al redelijk naar dit merk te ruiken, wat ik geen enkel probleem vind want even krijg ik het gevoel een hammam binnen te stappen. Heerlijk zen. Helaas begint mijn voorraad bijna op te raken dus ik zal binnenkort weer eens langsgaan bij een van de evenementen waar RSNC aanwezig is. Bestellen via de webwinkel kan natuurlijk ook maar de persoonlijk betrokkenheid de eigenaresse voegt toch altijd iets toe.

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten.
We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet