Deze crackers van BioBites zijn raw, vegan, suikervij, biologisch, glutenvrij, handemaakt en lactose vrij. Blijft er dan nog wat over? Ja zeker! Heel veel gezonde, lekkere ingrediënten, vol van smaak!

BioBites
BioBites is opgericht door Simone van der Heide, natuur- en voedingsdeskundige. Het concept is ontstaan vanuit haar overtuiging dat een goede gezondheid alles met de juiste voeding te maken heeft. De producten worden gemaakt van allerlei gezonde gecertificeerde ingrediënten, die duidelijk op de verpakking staan aangegeven en bevatten zo min mogelijk toevoegingen. Wil je graag meer weten over raw- of gezond eten? Dan kun je bij BioBites een aantal workshops volgen zoals de ‘Healthy Kitchen Workshop’ of ‘Superfood Smoothies maken’.

De rawfood crackers
In de webshop van BioBites zijn allerlei producten te koop, onder hun eigen naam verkopen zij de rawfood crackers. Deze zijn er in vier smaken: rozemarijn, Indian, lijnzaad en Italian, waarvan Fair Fashionista de laatste twee testte. In één pakketje à €2,99 zitten vier crackers van 12 bij 7 cm. De crackers zijn raw, wat betekent dat ze op een temperatuur van 40 graden worden gedroogd, waardoor alle voedingsstoffen bewaard blijven. Het hoofdingrediënt bij beiden is lijnzaad, dit zaadje is erg goed voor je want bevat belangrijke omega-3 vetten en vezels die zeer gezond zijn. Om de crackers goed te kunnen testen zijn ze droog geproefd (zonder beleg) en met twee soorten beleg: avocado en aubergine salade.


     
De eerste indruk is meteen goed: de verpakking is fris en kleurrijk, de ingrediënten allemaal herkenbaar en geen enge e-nummers of conserveermiddelen. De crackers zijn makkelijk in stukken te breken zonder dat er andere stukken vanaf brokkelen, heel fijn! Bij het smeren van de avocado (wat soms wat druk vereist) valt de cracker niet uit elkaar. En ook de aubergine salade verspreidt zich heel gemakkelijk.

Italian crackers
De Italian cracker bevat naast lijnzaad ook zonnebloempitten, gedroogde tomaat, ui en Italiaanse gedroogde kruiden. Ondanks deze mix aan smaken is de aubergine salade nog goed te proeven, maar met een pittige twist, heerlijke combinatie! Een stuk lekkerder dan op een “gewone” cracker zonder smaak. In de combinatie Italian cracker en avocado is die eerste toch echt de sterkste. Veel meer dan de zachte mondtextuur blijft er niet over van de avocado. De smaak van de cracker overheerst, wat op zich geen probleem is want ook in combinatie met dit beleg, is de smaak verrukkelijk

Lijnzaad crackers
De lijnzaad cracker is een beetje kaal en droog van smaak. Het smaakt naar, tja..lijnzaad. Voordeel hierbij is dat het beleg echt tot zijn recht komt, de aubergine salade is goed te proeven. Beide crackers worden niet zacht door beleg, het trekt er niet in. Dat is fijn want zo blijven te lekker knapperig! Ook de combinatie met avocado is heerlijk. De knapperige, frisse smaak van het lijnzaad combineert heel goed met de zachte, warme smaak van de avocado.

Conclusie: dit is een heerlijke, gezonde basis voor de lunch of lekkere snack voor tussendoor, die bij mij op het menu blijft staan! De crackers zijn te koop via de webshop van BioBites en in fysieke winkels als Superfoods Amsterdam, Tasty Organics in Gouda en Reformhuis Smulders in Maastricht. Op de officiële website van BioBites vind je een compleet overzicht van alle verkoopadressen. Daarnaast kun je hier ook terecht voor allerlei interessante feiten over voeding en leuke film- of boekentips. Een andere MyStyle-reviewer testte de overige twee smaken van de BioBite crackers, zij kwam tot een heel andere conclusie. Benieuwd? Check haar review op haar website.

 

Dit is een artikel in het kader van MyStyleMyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!

Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee